Kurczak parmezan z sosem do makaronu z czerwonego wina

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc wypróbuj parmezan z kurczaka z sosem do makaronu z czerwonego wina. To danie główne ma 503 kalorie, 48g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Mieszanka pieprzu, wina, częściowo odtłuszczonego sera mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć białko jaj można śledzić to danie główne z Tort czarno-biały jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Jeden makaron z kurczaka z sosem winnym Chardonnay, Kurczak i Pastan w sosie czosnkowym z białego wina, oraz Jeden garnek Grecki makaron z kurczaka z kremowym sosem z wina Feta.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podczas gdy makaron gotuje, połączyć bułkę tartą i przyprawy w płytkim naczyniu. Kurczaka zanurzyć w białku jajka, posypać 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i soli, a następnie zanurzyć w bułce tartej.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 3 minuty z każdej strony.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczka czarny pieprz, czerwony pieprz, i wino do patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane bitów. Gotować 1 minutę.
Dodaj sos do makaronu; gotować 1 minutę lub aż bąbelkami.
Ułóż kurczaka na sosie; wierzch każdej połowy piersi łyżką sosu i posyp serem. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Podawać kurczaka i sos na makaronie.
Dekoruj bazylią, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.