Kurczak Parmezan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj parmezanu z kurczakiem. Jedna porcja zawiera 901 kalorii, 49g białka, oraz 64G tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,62 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, liście rozmarynu, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. 174 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i Parmezanowe okłady z kurczaka, Kurczak Chasseur (Kurczak po myśliwsku) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem, oraz Kurczak Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Wymieszaj olej i zioła w małej misce, aby wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Posmaruj obie strony kotletów olejem ziołowym.
Rozgrzać dużą patelnię odporną na działanie pieca na dużym ogniu.
Dodać kotlety i gotować tylko do brązowego, o 2 protokół na stronę.
Łyżka sos marinara nad i wokół kotlety.
Posypać 1 łyżeczka mozzarelli na każdym kotle, następnie posypać 2 łyżeczki parmezanu na każdym.
Posypać kawałki masła na szczycie kotletów.
Piec, aż ser topi się i kurczak jest gotowane przez, o 3 do 5 minut.;
W dużym garnku żaroodpornym rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i saute, aż miękkie i przezroczyste, o 2 protokół.
Dodać seler i marchew i doprawić solą i pieprzem.
Saute, aż wszystkie warzywa są miękkie, o 5 protokół.
Dodaj pomidory, bazylia i liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do zgęstnienia.
Usunąć liście laurowe i sprawdzić przyprawy. Jeśli sos nadal ma kwaśny smak, dodaj niesolone masło, 1 łyżkę na raz, aby dopełnić smaki.
Dodaj połowę sosu pomidorowego do miski robota kuchennego. Proces do gładkiej. Kontynuuj z pozostałym sosem pomidorowym.
Jeśli nie wykorzystasz całego sosu, pozostaw go do całkowitego ostygnięcia i wlej 1 do 2 porcji filiżanki do plastikowych torebek zamrażarki. Spowoduje to zamrożenie do 6 miesięcy.