Kurczak Paprikash Pierogi
Jeśli chcesz dodać więcej Europy Wschodniej przepisy do twojego pudełka z przepisami, pierogi z Paprikash z kurczaka mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 12. Ten hor d ' oeuvre ma 374 kalorii, 24g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Za 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką pierś z kurczaka, jajka, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, który jest solidny. Podobne przepisy to Pierogi, Pierogi, oraz Pierogi Bawole.
Instrukcje
Aby zrobić zasmażkę: na średniej patelni rozpuść 3 łyżki masła na małym ogniu.
Dodaj oliwę, a następnie drewnianą łyżką dodaj mąkę. Gotuj, mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i wyciągnie z boków patelni.
Zdejmij zasmażkę z ognia, zanim się zrumieni.
Aby zrobić nadzienie: na dużej patelni rozpuść 3 łyżki masła na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj, często mieszając, aż cebula będzie miękka, około 15 minut.
Dodaj zasmażkę do cebuli, a następnie dodaj 1 szklankę bulionu drobiowego. Dusić wywar, cały czas mieszając, aż zgęstnieje, około 5 minut.
Dodaj pietruszkę, szczypiorek, paprykę i suszone pomidory. Pozwól sosowi wrócić do wrzenia, a następnie dodaj śmietanę. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj delikatnie, często mieszając, aż sos lekko się zmniejszy. Dopraw solą i pieprzem i odstaw do ostygnięcia.
W międzyczasie dopraw pierś kurczaka solą i pieprzem i włóż na średnią patelnię.
Dodaj pozostałe 2 szklanki wywaru z kurczaka, przykryj patelnię i gotuj kurczaka na średnim ogniu, aż będzie ugotowany, około 15 minut. Odsłoń patelnię, podnieś ogień i gotuj kurczaka, aż wywar wyparuje. Pozwól kurczakowi ostygnąć, a następnie pokrój w kostkę i dodaj do schłodzonego sosu. Wstaw nadzienie do lodówki, aż będzie gotowe do użycia.
Aby zrobić pierogi: przesiej mąkę z solą do miski. W osobnej misce ubij jajka ze śmietaną i 1 szklanką wody. Stopniowo mieszaj mieszankę jajeczną z mąką. Ciasto wyłożyć na posypaną mąką deskę i zagnieść na gładką masę.
Rozwałkuj ciasto o grubości około 1/4 cala.
Pokrój ciasto na 3-calowe krążki.
Umieść łyżkę nadzienia na środku każdej rundy. Zwilż brzegi ciasta, a następnie złóż i uszczelnij. Zagotuj duży garnek osolonej wody na średnim ogniu, a następnie zmniejsz ogień do średniego. Pracując partiami, Wrzuć pierogi do gotującej się wody i gotuj, aż unoszą się na wodzie przez kilka minut.
Dobrze odcedź i w razie potrzeby podawaj na ciepło z dodatkową śmietaną.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze propozycje na pierogi. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
![J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling]()
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling