Kurczak na patelni z ziemniakami i pieczarkami
Kurczak na patelni z ziemniakami i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.73 za porcję. Jedna porcja zawiera 580 kalorii, 32G białka, oraz 35 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 836 smakoszy i kucharzy. Mieszanka skórki na udach kurczaka, masło, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Patelnia wieprzowa z ziemniakami i pieczarkami, Kotlety Z Kurczaka Z Pieczarkami, oraz Patelnia duszona Kurczak z tymiankiem masło Grzyby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Udka kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w patelni 12-calowej na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, 3 do 4 protokół.
Przełożyć do małej miski i odstawić.
Powrót patelni na średnim ogniu i dodać pozostałą łyżkę oleju.
Podgrzewaj, aż się połysk.
Dodać kurczaka Uda skórą w dół i gotować bez ruchu, aż złoty kolor i chrupiące, 7 do 9 protokół. Flip, i gotować, aż rumiane na drugiej stronie, kolejne 3 do 4s.
Przełożyć na duży talerz i odstawić.
Dodać ziemniaki do tłuszczu na patelni i gotować na średnim ogniu, mieszając i podrzucając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, 5 do 7 protokół.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż lekko zmięknie, o 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj rosół z kurczaka i deglaze patelni, skrobanie się brązowe kawałki na dole. Przesunąć ziemniaki na bok i włożyć kurczaka z powrotem, skórkę do góry. Doprowadzić płyn do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować, odkryte, aż uda zarejestrować co najmniej 74° na termometr natychmiastowy odczyt i czas zmniejsza się do około pół szklanki, 18 do 20 minut.
W ciągu ostatnich 2 minut gotowania umieścić grzyby z powrotem na wierzchu, aby się ogrzały.
Przełożyć kurczaka na półmisek. Off ciepła, wymieszać masło, sok z cytryny, i połowa pietruszki w sosie i warzyw na patelni.
Zalać i okraść kurczaka, posypać pozostałą pietruszką i podawać.