Kurczak na patelni z ziemniakami i pieczarkami

Kurczak na patelni z ziemniakami i pieczarkami
Kurczak na patelni z ziemniakami i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.73 za porcję. Jedna porcja zawiera 580 kalorii, 32G białka, oraz 35 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 836 smakoszy i kucharzy. Mieszanka skórki na udach kurczaka, masło, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Patelnia wieprzowa z ziemniakami i pieczarkami, Kotlety Z Kurczaka Z Pieczarkami, oraz Patelnia duszona Kurczak z tymiankiem masło Grzyby dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Udka kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
2
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w patelni 12-calowej na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
4
Przełożyć do małej miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Powrót patelni na średnim ogniu i dodać pozostałą łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Podgrzewaj, aż się połysk.
7
Dodać kurczaka Uda skórą w dół i gotować bez ruchu, aż złoty kolor i chrupiące, 7 do 9 protokół. Flip, i gotować, aż rumiane na drugiej stronie, kolejne 3 do 4s.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
8
Przełożyć na duży talerz i odstawić.
9
Dodać ziemniaki do tłuszczu na patelni i gotować na średnim ogniu, mieszając i podrzucając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż lekko zmięknie, o 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
11
Dodaj rosół z kurczaka i deglaze patelni, skrobanie się brązowe kawałki na dole. Przesunąć ziemniaki na bok i włożyć kurczaka z powrotem, skórkę do góry. Doprowadzić płyn do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować, odkryte, aż uda zarejestrować co najmniej 74° na termometr natychmiastowy odczyt i czas zmniejsza się do około pół szklanki, 18 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
W ciągu ostatnich 2 minut gotowania umieścić grzyby z powrotem na wierzchu, aby się ogrzały.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
13
Przełożyć kurczaka na półmisek. Off ciepła, wymieszać masło, sok z cytryny, i połowa pietruszki w sosie i warzyw na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Zalać i okraść kurczaka, posypać pozostałą pietruszką i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn