Kurczak Milano
Kurczak Milano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 671 kalorii, 35g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3747 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól i pieprz, śmietana, bazylia, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Kurczak Milano, Makaron Z Kurczakiem Milano, oraz Opakowanie Foliowe Z Kurczakiem Milano.
Instrukcje
W dużym rondlu na małym ogniu roztopić masło; dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Dodać pomidory i 3/4 szklanki bulionu z kurczaka; zwiększyć do średniego ciepła i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez około 10 minut lub aż pomidory będą miękkie.
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia; mieszając. Dusić na średnim ogniu, aż sos będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki.
Kurczaka posypać solą i pieprzem z obu stron. Na dużej patelni na średnim ogniu, ciepły olej i saute kurczaka. Naciśnij na kurczaka od czasu do czasu szpatułką szczelinową. Gotować przez około 4 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy mięso będzie sprężyste i nie będzie już różowe w środku.
Przełożyć na deskę; przykryć i ogrzać. Wyrzucić tłuszcz z patelni.
Na tej samej patelni, na średnim ogniu, doprowadzić 1/4 szklanki bulionu z kurczaka do wrzenia; mieszając soki z patelni. Lekko zmniejszyć i dodać do sosu śmietanowego; wymieszać z bazylią i dostosować przyprawy do smaku.
Tymczasem doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodać fettuccine i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić, przenieść do miski i wrzucić z 3 do 4 łyżki sosu.
Każdą pierś kurczaka pokroić na 2 do 3 ukośnych plasterków. W razie potrzeby delikatnie podgrzej SOS.
Makaron przełożyć na talerze; na wierzch polać kurczakiem i polać sosem śmietanowym; podawać.