Kurczak Marsala
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka Marsalan. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.15 za porcję. Jedna porcja zawiera 525 kalorii, 53g białka, oraz 27 g tłuszczu. 64 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka piersi z kurczaka, masło, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 83%. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć piersi z kurczaka między 2 kawałki woskowanego papieru i spłaszczyć funtunem mięsa, aż będą cienkie.
Każdą pierś z kurczaka pokroić na 4 kawałki.
Dodać mąkę do płytkiej miski. Kurczaka zagotować w mące i wytrząsnąć nadmiar mąki.
Dodaj masło i oliwę z oliwek do dużej patelni saute na dużym ogniu i ciepła, aż skwierczy, nie pozwól mu brązowy.
Dodać kurczaka i saute aż brązowy po obu stronach. Wymieszać pokrojone grzyby i krótko podsmażyć, następnie dodać czosnek.
Dodaj Marsalę i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty, następnie wymieszaj pozostałe 2 łyżki mąki.
Wlać bulion wołowy i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 3 do 5 protokół.
Przełożyć na półmisek i podawać.