Kurczak Marsala
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka Marsalan. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $1.8 za porcję. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 38g białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, makaron, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Między arkuszami folii lub papieru woskowanego spłaszcz każdą pierś kurczaka do grubości 1/4 cala. W płytkim naczyniu wymieszać mąkę, sól i pieprz. Kurczak zalać mieszanką mąki; wytrząsnąć nadmiar mąki.
W 10-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Czosnek, pieczarki i pietruszkę gotować w oleju 5 minut, często mieszając.
Dodaj kurczaka na patelni. Gotować około 8 protokół, obracając raz, aż brązowy.
Dodaj wino. Gotować 8 do 10 minut lub aż kurczak nie jest już różowy w środku.