Kurczak Kung Pao
Kurczak Kung Pao może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 359 kalorii, 30g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 6927 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, czosnek, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kung Pao Cukinia, Kung Pao Popeye (Kung Pao Chicken Made with Popeye ' s Nuggets), oraz Kung Pao krewetki (kung Pao krewetki/???) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sos sojowy, Shaoxing, skrobię kukurydzianą i olej sezamowy i marynuj kurczaka w nim przez co najmniej 20 minut.
Wymieszać sosy sojowe, Chinkiang, bulion, cukier i skrobię kukurydzianą i odstawić.
Podgrzać jedną łyżkę oleju na patelni na średnim ogniu, dodać kurczaka i saute aż tylko o gotowane i odstawić.
Rozgrzać pozostały olej na patelni na średnim ogniu, dodać chili i pieprzu i saute aż pachnące, o minutę.
Dodać czosnek i imbir i saute aż pachnące, o minutę.
Dodać mieszankę sosu, doprowadzić do wrzenia, dodać kurczaka, zieloną cebulę i orzeszki ziemne, zdjąć z ognia i wymieszać z olejem sezamowym.