Kurczak klonowo-pomarańczowy z dynią żołędziową i słodkimi ziemniakami
Kurczak klonowo-pomarańczowy z dynią żołędziową i słodkimi ziemniakami to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 609 kalorii, 42 g białka i 5 g tłuszczu każda. Za 3,38 USD za porcję ten przepis pokrywa 40% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup dynię żołędziową, rosół z kurczaka, sos hoisin i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 15 minut. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 73%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kurczak klonowo-pomarańczowy z dynią żołędziową i słodkimi ziemniakami, Sałatka z pieczonej dyni żołędziowej i komosy ryżowej z żurawiną i dressingiem klonowo-pomarańczowym Tahini oraz Krążki dyni ze słodkiej pomarańczy i imbiru.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Włóż dynię, słodkie ziemniaki i por do wolnowaru. Dopraw całego kurczaka solą i czarnym pieprzem i ułóż na warzywach w powolnej kuchence. W średniej misce połącz marmoladę pomarańczową i pozostałe składniki.
Wlać mieszaninę do kurczaka i warzyw. Przykryj i gotuj na poziomie NISKIM przez 6 do 8 godzin lub na poziomie WYSOKIM przez 3 do 4 godzin.
Podawaj 4 połówki piersi kurczaka z dynią i ziemniakami na boku i polewając dodatkowym sosem (resztę kurczaka zachowaj na pizzę). Tuż przed podaniem posyp natką pietruszki i rozmarynem.