Kurczak i pierogi z pieczarkami
Kurczak i pierogi z pieczarkami mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 517 kalorii. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz udka z kurczaka, gałkę muszkatołową, liście laurowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku do pieczenia można śledzić to danie główne z Proste Ciasto Malinowo-Cytrynowe jako deser. 295 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Kurczak i pierogi z pieczarkami, Kurczak i pierogi z pieczarkami, oraz Pierogi Precelkowe Z Pieczarkami Kurkowymi.
Instrukcje
Chrupiący boczek w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu; przenieść na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Mąkę umieścić w płytkiej misce. Przyprawić solą i pieprzem oraz posmarować kwiatostanem. Pracując partiami, gotuj kurczaka, skórkę w dół, w tym samym garnku na średnim ogrzaniutylko głęboko złocisto-brązowym i chrupiącym (nie obracać), 12-15 minut.
Pracując w 2 partiach, gotować grzyby w tym samym garnku, przypraw solą i pieprzem i mieszając od czasu do czasu, aż zbrązowieje, 5-8 minut.
Dodaj cebulę i garnek do garnka; gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękki i półprzezroczysty, 5-8 minut.
Dodaj wino do garnka; dusić, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Dodać kurczaka, boczek, tymianek, liście laurowe i bulion. doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, reduceheat, i delikatnie dusić, częściowo przykryte,od czasu do czasu, aż kurczak spadnie z kości, 2-2 i pół godziny.
Dodać grzyby i gotować na wolnym ogniu, aż smaki się stopią, 10-15 minut; doprawić solą i pieprzem.
Doprowadzić średni garnek osolonej wody do wrzenia.
Mąkę,proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową, pieprz i 3/4 łyżeczki do herbaty ubić w średniej misce.
Ubij jajka imilk (ciasto będzie lekko grudkowate). Zmniejszyć ogień, aż woda będzie na silnym wolnym ogniu. Wrzuć łyżki ciasta do wody; gotuj do czasu ugotowania i podwojenia rozmiaru, około 5 minut.
Wyjąć z slottedspoon; dodać do gulaszu tuż przed podaniem.
Zrób z wyprzedzeniem: gulasz (bez pierogów) może być 3 dni wcześniej.
Schłodzić; przykryć i schłodzić.