Kurczak i pierogi z pieczarkami

Kurczak i pierogi z pieczarkami
Kurczak i pierogi z pieczarkami mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 517 kalorii. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz udka z kurczaka, gałkę muszkatołową, liście laurowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku do pieczenia można śledzić to danie główne z Proste Ciasto Malinowo-Cytrynowe jako deser. 295 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Kurczak i pierogi z pieczarkami, Kurczak i pierogi z pieczarkami, oraz Pierogi Precelkowe Z Pieczarkami Kurkowymi.

Instrukcje

1
Chrupiący boczek w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu; przenieść na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Mąkę umieścić w płytkiej misce. Przyprawić solą i pieprzem oraz posmarować kwiatostanem. Pracując partiami, gotuj kurczaka, skórkę w dół, w tym samym garnku na średnim ogrzaniutylko głęboko złocisto-brązowym i chrupiącym (nie obracać), 12-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
3
Przenieść na talerz.
4
Pracując w 2 partiach, gotować grzyby w tym samym garnku, przypraw solą i pieprzem i mieszając od czasu do czasu, aż zbrązowieje, 5-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodaj cebulę i garnek do garnka; gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękki i półprzezroczysty, 5-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodaj wino do garnka; dusić, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodać kurczaka, boczek, tymianek, liście laurowe i bulion. doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, reduceheat, i delikatnie dusić, częściowo przykryte,od czasu do czasu, aż kurczak spadnie z kości, 2-2 i pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Cały KurczakCały Kurczak
PieprzPieprz
BoczekBoczek
BulionBulion
TymianekTymianek
KościKości
9
Dodać grzyby i gotować na wolnym ogniu, aż smaki się stopią, 10-15 minut; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
1
Doprowadzić średni garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Mąkę,proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową, pieprz i 3/4 łyżeczki do herbaty ubić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ubij jajka imilk (ciasto będzie lekko grudkowate). Zmniejszyć ogień, aż woda będzie na silnym wolnym ogniu. Wrzuć łyżki ciasta do wody; gotuj do czasu ugotowania i podwojenia rozmiaru, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wyjąć z slottedspoon; dodać do gulaszu tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
5
Zrób z wyprzedzeniem: gulasz (bez pierogów) może być 3 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
6
Schłodzić; przykryć i schłodzić.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn