Sałatka z halibuta i ciecierzycy

Sałatka z halibuta i ciecierzycy
Sałatka z halibuta i ciecierzycy może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 216 kalorii, 10g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka soli, sok z cytryny, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka Z Awokado I Ciecierzycy Z Halibutem, Zupa z halibuta i ciecierzycy, oraz Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym).

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
2
Posmarować halibuta oliwą z oliwek i doprawić obie strony solą i pieprzem. Grill, aż gotowane przez, o 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
HalibutHalibut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Pozostaw rybę na kilka minut, a następnie pokrój w 1-calową kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
4
Do sałatki: w dużej misce, połączyć frisee, rukola, pomidory, ciecierzyca, i koper włoski. W małej misce wymieszać razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód, kminek, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CiecierzycaCiecierzyca
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
RukolaRukola
Koper WłoskiKoper Włoski
Curly EndiveCurly Endive
PieprzPieprz
KminekKminek
MiódMiód
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Skropić mieszaninę oliwy z oliwek na sałatkę i wrzucić do połączenia. Top z rybą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia64
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn