Kurczak i kiełbasa Etouffee
Przepis Kurczak i kiełbasa Etouffee jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 564 kalorie. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pomidory, paprykę, kiełbasę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Étouffée z kiełbasą i grzybami, Krewetki I Kiełbasa Étouffée, oraz Krewetki i kurczak Etouffee.
Instrukcje
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać cebulę, pieprz, seler i kurczaka; gotować, aż soki biegną jasne, gdy kurczak jest przekłuty widelcem.
Podczas gotowania kurczaka, umieścić kiełbasę w kuchence mikrofalowej bezpieczne danie z wystarczającą ilością wody do pokrycia. Mikrofalówka na wysokim 5 minut; odcedzić kiełbasę i dodać do mieszanki kurczaka.
Dodaj pomidory do mieszanki kurczaka; gotować 10 minut na małym ogniu.
Dodaj pastę pomidorową i zupę; mieszaj do dobrze wymieszanego. Dusić 3 minuty lub aż bąbelki.
Podawać na gorącym ugotowanym ryżu.