Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 32G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, ser feta, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą, Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą, oraz Kurczak Faszerowany Szpinakiem I Fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Podgrzać 2 łyżeczki oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj cebulę i smażyć na miękko, o 8 do 10 protokół.
Dodaj szpinak i podsmażyć, aż zwiędną i woda odparuje, o 2 protokół.
Dodać gałkę muszkatołową i doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Wyjąć mieszaninę z patelni i przenieść do miski do ostygnięcia. Wytrzyj patelnię i odstaw na bok.
Każdą pierś z kurczaka przeciąć poziomo na pół. Używając młotka lub dna patelni, Funt kawałki kurczaka do równej grubości, o grubości około 1/4 cala. Całość doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Fetę wymieszać ze schłodzoną mieszanką szpinaku.
Połóż piersi kurczaka na desce do krojenia, aby najwęższe końce były zwrócone twarzą do ciebie.
Umieść 1/4 mieszanki szpinaku w połowie każdego kawałka kurczaka. Spód kurczaka złożyć na nadzieniu, aby go zamknąć, a następnie zwinąć do ciasnego cylindra. Użyj wykałaczek lub sznurka rzeźniczego, aby zabezpieczyć rolki. Powtórzyć z pozostałym kurczakiem i nadzieniem.Odstawić patelnię na średni ogień i dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek. Gdy olej połyskuje, umieścić piersi z kurczaka na patelni i gotować niezakłócony aż złoty kolor, o 4 do 6 protokół. Odwróć piersi i przenieś patelnię do piekarnika.
Piec, aż nadzienie będzie gorące, a wnętrze bułek z kurczakiem będzie białe, ale nadal soczyste, około 8 minut.Odmiany: mieszaj w 1/4 szklanki orzechów pinii, porzeczek lub kombinacji podczas dodawania fety do mieszanki szpinaku.Parowanie napojów: Markus Huber Grüner Veltliner "Hugo", Austria. Biel z ostrością, nutą goryczy i odrobiną tanga, a ten Grüner Veltliner pasuje do rachunku, odbijając się echem szpinaku i fety, a jednocześnie rezonując z kurczakiem.