Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą

Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 32G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, ser feta, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą, Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą, oraz Kurczak Faszerowany Szpinakiem I Fetą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Podgrzać 2 łyżeczki oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj cebulę i smażyć na miękko, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodaj szpinak i podsmażyć, aż zwiędną i woda odparuje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Dodać gałkę muszkatołową i doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Wyjąć mieszaninę z patelni i przenieść do miski do ostygnięcia. Wytrzyj patelnię i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Każdą pierś z kurczaka przeciąć poziomo na pół. Używając młotka lub dna patelni, Funt kawałki kurczaka do równej grubości, o grubości około 1/4 cala. Całość doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Fetę wymieszać ze schłodzoną mieszanką szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Połóż piersi kurczaka na desce do krojenia, aby najwęższe końce były zwrócone twarzą do ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Umieść 1/4 mieszanki szpinaku w połowie każdego kawałka kurczaka. Spód kurczaka złożyć na nadzieniu, aby go zamknąć, a następnie zwinąć do ciasnego cylindra. Użyj wykałaczek lub sznurka rzeźniczego, aby zabezpieczyć rolki. Powtórzyć z pozostałym kurczakiem i nadzieniem.Odstawić patelnię na średni ogień i dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek. Gdy olej połyskuje, umieścić piersi z kurczaka na patelni i gotować niezakłócony aż złoty kolor, o 4 do 6 protokół. Odwróć piersi i przenieś patelnię do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Piec, aż nadzienie będzie gorące, a wnętrze bułek z kurczakiem będzie białe, ale nadal soczyste, około 8 minut.Odmiany: mieszaj w 1/4 szklanki orzechów pinii, porzeczek lub kombinacji podczas dodawania fety do mieszanki szpinaku.Parowanie napojów: Markus Huber Grüner Veltliner "Hugo", Austria. Biel z ostrością, nutą goryczy i odrobiną tanga, a ten Grüner Veltliner pasuje do rachunku, odbijając się echem szpinaku i fety, a jednocześnie rezonując z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruener VeltlinerGruener Veltliner
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Likier Granatowy Lub Sok żurawinowyLikier Granatowy Lub Sok żurawinowy
PorzeczkiPorzeczki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn