Kurczak faszerowany Margheritą® Capicola
Kurczak faszerowany Margherita® Capicola wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 5,66 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 927 kalorii , 83 g białka i 51 g tłuszczu . Świetnie sprawdza się jako drogi dodatek. Jedna osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga pieczarek portobello, połówek piersi z kurczaka, białego wina i sera fontina. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 62% . Jeśli spodobał Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać takie przepisy jak: Pasta Margherita , Caprese Pesto Margherita Stackers i Caprese Stuffed Chicken .
Instrukcje
Rozłóż pierś kurczaka tak, aby powstała kieszonka.
Ułóż 2 plasterki capicoli, sera fontina i 2 plasterki pieczarek portobello. Zepnij wykałaczką.
Wyłóż podłogę uniwersalną.
Wlej olej do dużej patelni i rozgrzej na średnim lub wysokim ogniu. Obsmaż piersi z kurczaka obtoczone w mące, aż zrumienią się ze wszystkich stron.
Ułóż zrumienione piersi kurczaka w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie, dodaj masło, białe wino, bulion z kurczaka, pietruszkę, sól i pieprz.
Piec przez 7 minut w temperaturze 425 stopni, polać sosem i piec przez kolejne 7 minut.
Podawać na środku talerza, skropić sosem z patelni i udekorować pietruszką.