Sos żurawinowy z octem malinowym
Sos żurawinowy z octem malinowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 116 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 16 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet malinowy, żurawinę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Podobne przepisy to SOS Żurawinowo-Malinowy, Sos Żurawinowy Malinowo-Orzechowy, oraz Sernik Ricotta z sosem Malinowo-żurawinowym.
Instrukcje
Połącz 1 1/4 szklanki cukru, octu i wody w ciężkim rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wymieszać z żurawiną, laską cynamonu i skórką pomarańczową. Zmniejszyć ciepło i przykryć częściowo. Dusić, aż jagody pękną, około 10 minut.
Zdjąć z ognia. Całkowicie schłodzić, sos będzie gęstnieć w miarę stygnięcia. Wyrzuć laskę cynamonu.