Kurczak Fajitas
Przepis Kurczak Fajitas może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.67 za porcję. To danie główne ma 213 kalorii, 26g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz olej canolan, salsan i krem, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj La Mansion ' s Chicken Fajitas-Fajitas to danie Tex Mex, które każdy lubi, Tequila Lime Chicken Fajitas i Wielka marynata z kurczaka kontrowersje, oraz Fajitas de Carne (stek Fajitas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze osiem składników; w razie potrzeby dodaj płynny dym.
Dodaj kurczaka; seal worek i włączyć do płaszcza. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny.
Odcedzić kurczaka, odrzucając marynatę. Zwilż papierowy ręcznik olejem do gotowania; za pomocą długich szczypiec, pocierać na stojaku do grilla, aby lekko pokryć. Grill kurczaka, pokryte, na średnim ogniu lub broil 4 w. od ciepła 4-6 minut z każdej strony lub do termometru czyta 165°.
W dużej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czerwoną paprykę; gotować i mieszać 5-7 minut lub do miękkości. Wymieszać z sosem sojowym i sokiem z limonki.
Kurczaka pokroić w cienkie plasterki; dodać do warzyw.
Podawać z tortillami i, w razie potrzeby, salsą i kwaśną śmietaną.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.