Kurczak duszony z grzybami i migdałami

Kurczak duszony z grzybami i migdałami
Duszony kurczak z grzybami i migdałami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.62 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 985 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 200 fanów. Jeśli masz liście laurowe, udka z kurczaka, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Duszony kurczak z pieczarkami, migdałami i smażonymi fasolkami, Kurczak duszony z szafranem, cynamonem, lawendą, migdałami, oraz Smażony kurczak, migdały i pieczarki skitake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zalać dużą, szeroką, głęboką patelnię oliwą z oliwek i doprowadzić do wysokiego ciepła. Skórę kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami i obficie doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cały KurczakCały Kurczak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
2
Dodać stronę skórki kurczaka w dół do patelni. Powinieneś usłyszeć duży skwierk, gdy uda uderzają w patelnię. Nie próbuj przesuwać kurczaka, skóra przykleja się do dna patelni i odklei się, gdy będzie gotowa. Jeśli patelnia nadmiernie pali, wyłącz palnik i kontynuuj gotowanie. Gdy skóra jest brązowa i chrupiąca, obróć kurczaka i brązowo go na drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wyjąć kurczaka z patelni i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Obniż ciepło, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś i porzuć większość nadmiaru tłuszczu.
5
Dodaj pancetta i brązowy. Gdy pancetta zaczyna się brązowy i chrupiące dodać cebulę. Doprawić solą i rozgniecionym czerwonym pieprzem i pocić na średnim ogniu przez 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
CebulaCebula
SólSól
6
Dodać czosnek i gotować przez kolejne 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
7
Dodać grzyby, doprawić solą i smażyć przez 3 do 4 minut lub do momentu uwolnienia soków.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SólSól
8
Dodać wino i zmniejszyć o połowę. Odstawić kurczaka na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj wywar z kurczaka, aby prawie pokryć kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
10
Dodaj tymianek i liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do gotować. Dusić kurczaka przez 30 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Cały KurczakCały Kurczak
TymianekTymianek
11
W razie potrzeby dodaj więcej bulionu z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
12
Podczas gotowania kurczaka puree migdały w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
13
Mżawka w odrobinie oliwy z oliwek podczas pracy maszyny, aby to luźna pasta. Doprawić solą i rezerwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SólSól
14
Gdy kurczak będzie gotowany przez 30 do 35 minut, wyjmij go z patelni i rezerwy. Skosztuj sosu do przyprawiania i wymieszaj z puree migdałowym. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć na wolnym ogniu, aby zagęścić sos, w razie potrzeby. Puree migdałowe pomoże zagęścić sos i uczynić go bardzo bogatym.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Cały KurczakCały Kurczak
MigdałyMigdały
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Podawać kurczaka na
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
16
Smażone fasolki lub Twoje ulubione zielone warzywo. Łyżkę sosu migdałowego z grzybami i udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
WarzywaWarzywa
GrzybyGrzyby
MigdałyMigdały
SzczypiorekSzczypiorek
SOSSOS
17
Doprowadzić duży garnek dobrze osolonej wody do wrzenia. Ustaw miskę dobrze osolonej wody lodowej na szok.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
GarnekGarnek
18
Dodać fasolę do wrzącej wody i gotować, aż fasola będą miękkie, ale nadal ząbki o 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
19
Wyjąć z wrzącej wody i natychmiast umieścić w osolonej wodzie z lodem. Gdy fasola ostygnie, wyjmij ją z wody i odstaw na bok, aż będzie gotowa do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
FasolaFasola
20
Zalać dużą patelnię saute oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
21
Dodać czosnek i pokruszony czerwony pieprz i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Gdy czosnek stanie się złoty i bardzo aromatyczny, usuń go i wyrzuć. Wypełnił swoje czosnkowe przeznaczenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
CzosnekCzosnek
22
Dodać fasolę na patelni i saute, aż będą gorące i pokryte olejem. Doprawić solą i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn