Duszony kurczak z grzybami i migdałami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.62 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 985 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 200 fanów. Jeśli masz liście laurowe, udka z kurczaka, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Duszony kurczak z pieczarkami, migdałami i smażonymi fasolkami, Kurczak duszony z szafranem, cynamonem, lawendą, migdałami, oraz Smażony kurczak, migdały i pieczarki skitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zalać dużą, szeroką, głęboką patelnię oliwą z oliwek i doprowadzić do wysokiego ciepła. Skórę kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami i obficie doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Cały Kurczak
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
2
Dodać stronę skórki kurczaka w dół do patelni. Powinieneś usłyszeć duży skwierk, gdy uda uderzają w patelnię. Nie próbuj przesuwać kurczaka, skóra przykleja się do dna patelni i odklei się, gdy będzie gotowa. Jeśli patelnia nadmiernie pali, wyłącz palnik i kontynuuj gotowanie. Gdy skóra jest brązowa i chrupiąca, obróć kurczaka i brązowo go na drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Wyjąć kurczaka z patelni i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Obniż ciepło, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś i porzuć większość nadmiaru tłuszczu.
5
Dodaj pancetta i brązowy. Gdy pancetta zaczyna się brązowy i chrupiące dodać cebulę. Doprawić solą i rozgniecionym czerwonym pieprzem i pocić na średnim ogniu przez 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
2 Posiekane Czerwone Cebule
Cebula
Sól
6
Dodać czosnek i gotować przez kolejne 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
7
Dodać grzyby, doprawić solą i smażyć przez 3 do 4 minut lub do momentu uwolnienia soków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sól
8
Dodać wino i zmniejszyć o połowę. Odstawić kurczaka na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodaj wywar z kurczaka, aby prawie pokryć kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Cały Kurczak
10
Dodaj tymianek i liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do gotować. Dusić kurczaka przez 30 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Cały Kurczak
Tymianek
11
W razie potrzeby dodaj więcej bulionu z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
12
Podczas gotowania kurczaka puree migdały w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
13
Mżawka w odrobinie oliwy z oliwek podczas pracy maszyny, aby to luźna pasta. Doprawić solą i rezerwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sól
14
Gdy kurczak będzie gotowany przez 30 do 35 minut, wyjmij go z patelni i rezerwy. Skosztuj sosu do przyprawiania i wymieszaj z puree migdałowym. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć na wolnym ogniu, aby zagęścić sos, w razie potrzeby. Puree migdałowe pomoże zagęścić sos i uczynić go bardzo bogatym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Cały Kurczak
Migdały
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
15
Podawać kurczaka na
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
16
Smażone fasolki lub Twoje ulubione zielone warzywo. Łyżkę sosu migdałowego z grzybami i udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots Verts
Warzywa
Grzyby
Migdały
Szczypiorek
SOS
17
Doprowadzić duży garnek dobrze osolonej wody do wrzenia. Ustaw miskę dobrze osolonej wody lodowej na szok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Garnek
18
Dodać fasolę do wrzącej wody i gotować, aż fasola będą miękkie, ale nadal ząbki o 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Woda
19
Wyjąć z wrzącej wody i natychmiast umieścić w osolonej wodzie z lodem. Gdy fasola ostygnie, wyjmij ją z wody i odstaw na bok, aż będzie gotowa do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Fasola
20
Zalać dużą patelnię saute oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
21
Dodać czosnek i pokruszony czerwony pieprz i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Gdy czosnek stanie się złoty i bardzo aromatyczny, usuń go i wyrzuć. Wypełnił swoje czosnkowe przeznaczenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Czosnek
22
Dodać fasolę na patelni i saute, aż będą gorące i pokryte olejem. Doprawić solą i podawać od razu.