Kurczak duszony z czosnkiem i białym winem
Duszony kurczak z czosnkiem i białym winem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.0 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 1022 kalorii, 75g białka, oraz 70 g tłuszczu na porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 145 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać bardzo gałązki tymianku, wino, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Udka z kurczaka duszone w czosnku i białym winie, Czosnek Duszony kurczak w kremowym sosie z białego wina, oraz Białe Wino Pomidor Duszony Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć nadmiar tłuszczu z kurczaka.
Kurczaka posypać solą i pieprzem. Lekko rozbić ząbki czosnku, aby lekko spłaszczyć, pozostawiając skórkę przymocowaną i goździki w całości.
Podgrzać 4 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w dużym dużym garnku na średnim ogniu. Pracując w 2 partiach, dodać kurczaka i gotować, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, o 12 protokół na partię.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Dodaj pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i czosnku do garnka. Mieszać aż złoty kolor, o 4 protokół.
Dodaj wino i tymianek; doprowadzić do wrzenia. Powrót kurczaka do garnka. Zmniejsz ogień do średniego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż kurczak zostanie ugotowany, przesuwając kawałki kurczaka od góry do dołu co 5 minut (sos nie pokryje kurczaka), około 20 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć kurczaka na talerz. Łyżka ząbków czosnku wokół kurczaka i sosu mżawka nad.