Kurczak duszony z boczkiem i cebulą
Ten przepis służy 50 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 65 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, mleko, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Wolnowar : Kurczak z boczkiem, pieczarkami i cebulą, Nadzienie z boczku cebulą i szałwią, oraz Pieczeń garnkowa duszona w boczku i cebuli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować i wymieszać boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry.
Usuń boczek z patelni z łyżką szczelinową; odcedzić na ręcznikach papierowych.
Spuścić wszystko, ale 2 łyżki. kapie z patelni.
Dodaj cebulę do zastrzeżonych kapieli; gotuj 15-18 min. lub do złotego koloru, mieszając od czasu do czasu i dodając mąkę, pieprz i pół boczku na patelni na ostatnią chwilę.
Ubić bulion do wymieszania. (Mieszanka cebuli będzie gruba.)
Dodać kurczaka do powolnej kuchenki; przykryć mieszanką cebuli. Gotować na niskim 4 do 5 godzin (lub na wysokim 2 do 3 godzin). Około 15 min. przed podaniem gotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól.
Makaron odsączyć; umieścić na talerzu. Top z kurczakiem, rezerwując mieszankę cebuli w powolnej kuchence.
Wymieszać serek śmietankowy, mleko i czosnek w proszku do wymieszania.
Dodaj do mieszanki cebuli; dobrze wymieszać. Łyżka kurczaka; wierzch z pietruszką i pozostałym boczkiem.