Kurczak Cytrynowo-Rabarbarowy
Kurczak cytrynowo-rabarbarowy to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 486 kalorii, 28g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz masło, połówki piersi kurczaka, brandy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciasto Rabarbarowo-Cytrynowe Z Kremem, Rabarbarowe Makarony Cytrynowe, oraz Rabarbarowe Muffinki Cytrynowe.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać 2 łyżki posiekanej szalotki i 2 szklanki rabarbaru; smażyć do miękkości, o 5 protokół. Wymieszaj sok z cytryny i 1 łyżeczkę skórki z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Fajny farsz rabarbarowy.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na małym ogniu.
Dodać 21/2 szklanki rabarbaru, 1/4 szklanki szalotki, i imbir; smażyć do miękkości, o 10 protokół. Zwiększyć ciepło do wysokiej.
Dodać cukier i brandy; gotować 1 minutę.
Dodaj bulion, anyż i liść laurowy. Dusić na małym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 2 filiżanek, o 1 godzinę. Odcedzić SOS, odrzucając ciała stałe w sitku. Wymieszać 1/3 szklanki rabarbarowego farszu do sosu. Zrób farsz z wyprzedzeniem i sos może być wykonany 2 dni wcześniej. Przykryć każdy osobno i schłodzić. Przed użyciem przepłukać sosem.
Rozgrzej piekarnik do 218°. opuszkami palców oddziel skórę od miąższu piersi kurczaka, tworząc kieszeń.
Umieścić około 2 łyżki rabarbarowego farszu w kieszeni.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać 3 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Praca w 2 partiach, dodać piersi z kurczaka, strona skóry w dół, na patelni; gotować, aż brązowy, o 7 protokół.
Przełożyć kurczaka, skórą w dół, na patelnię.
Pieczony kurczak 10 minut; podlewać sokami z patelni. Pieczeń aż gotowane przez, o 10 minut dłużej.
Kurczaka przełożyć na półmisek, posypać 1 łyżeczką skórki cytrynowej i podawać, przerzucając SOS.