Kurczak Cacciatore z czerwonym winem
Kurczak Cacciatore z czerwonym winem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.92 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. 168 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, wina, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest doskonałe. Spróbuj Kurczak Cacciatore z czerwonym winem, Kurczak Cacciatore z pieczarkami, pomidorami i winem, oraz Kurczak Cacciatore dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piersi kurczaka posypać solą i pieprzem; kurczaka obłożyć mąką. W holenderskim piecu rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować, aż rumiane z obu stron.
Wyjąć kurczaka z holenderskiego piekarnika; umieścić na talerzu. Odstawić.
W tym samym holenderskim piekarniku roztopić masło na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, paprykę i czosnek; gotować i mieszać 5 protokół.
Dodać czerwone wino; gotować aż zmniejszy się na pół.
Wymieszaj pomidory, bulion i oregano.
Umieść kurczaka na pomidorach.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu około 20 minut lub do soku z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (165F).
Podawać kurczaka na puree ziemniaczanym lub spaghetti, sosem łyżeczkowym na kurczaku.