Kurczak Biały
Biały kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 71 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści kolendry, szalotki, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chipotle Biały kurczak Chili z kukurydzą i białą fasolą {bezglutenowy}, Cornell Chicken (Grillowany Kurczak Z Białym Sosem Barbecue), oraz Kurczak Biały dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz kurczaka wewnątrz i na zewnątrz, a następnie zginaj nogi, aby schować stopy (jeśli nadal są przymocowane)wewnątrz jamy. Stuff jama z szalotki, szynki i imbiru.
Doprowadzić wodę z solą do wrzenia w głębokim 7-do 8-quart stockpot lub garnek do makaronu.
Dodać kurczaka, od strony piersi w dół (kurczak może nie być całkowicie pokryte płynem), a następnie zmniejszyć ogień i dusić, pokryte, 20 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 30 minut. Obróć kurczaka i odstawić, przykryty, 15 minut więcej (kurczak będzie gotowane przez).
Podczas gdy kurczak stoi, napełnij dużą miskę trzy czwarte pełną lodem i zimną wodą. Ostrożnie wyjmij kurczaka z garnka dużą łyżką i zanurz w lodowatej wodzie, aby przestać gotować.
Odstawić, delikatnie obracając się raz (należy uważać, aby nie rozerwać skóry), aż ostygnie, w sumie około 10 minut. Ostrożnie przenieś do deski do krojenia i odrzuć szalotki, szynkę i imbir z jamy. Pat dry. Natrzyj skórę olejem sezamowym.
Wymieszać razem szalotki i sos sojowy w małej żaroodpornej misce.
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody odparuje natychmiast.
Wlać olej po stronie woka, a następnie przechylić wok, aby zawirować olej, pokrywając boki. Kiedy olej zaczyna palić, ostrożnie dodaj imbir (olej rozpryskuje się) i smaż przez 30 sekund. Natychmiast wyjąć z ognia i wlać mieszaninę szalotki, mieszając do połączenia (szalotki więdną).
Aby pokroić i podać kurczaka na talerzu (w stylu chińskiej restauracji), odciąć głowę i szyję (jeśli są dołączone) tasakiem i umieścić na jednym końcu dużego talerza. (Te części, wraz z plecami i stopami, nie zawsze są zjadane.)
Odciąć podudzia i uda, a następnie przeciąć poprzecznie przez kostkę na 1-calowe kawałki.
Na drugim końcu talerza umieścić mięso nóg i nóg.
Odetnij skrzydła, oddzielając je na stawach i połóż na bokach talerza.
Przeciąć żebra, oddzielając pierś od pleców, a następnie przeciąć kręgosłup w poprzek na 3 kawałki i umieścić je na środku talerza. (Uderzenie tasaka gumowym młotkiem sprawia, że cięcia są czyste.)
Pokrój pierś poprzecznie przez kość na 1-calowe kawałki i ułóż na plecach. Alternatywnie, kurczaka pokroić zgodnie z procedurą i Kopiec kawałki w misce.
Skropić 2 łyżki sosu do zanurzania kurczaka i posypać liśćmi kolendry.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, z pozostałym sosem do zanurzania na boku.
* Kurczak można ugotować i natrzeć olejem sezamowym (ale nie pokroić) 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. * Kurczaka można pokroić i ułożyć na półmisku 4 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.
Tuż przed podaniem skropić sosem do maczania.* Sos do zanurzania można przygotować 4 godziny wcześniej i przechowywać, przykryty, w temperaturze pokojowej.