Kurczak babci
Kurczak babci może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 847 kalorii, 65g białka, oraz 58 g tłuszczu na porcję. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Mieszanka pieprzu, soli, ziemniaków baby Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka z kurczaka babci, Smażony kurczak babci Pawła, oraz Nie moja babcia Kurczak Cordon Niebieski.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim dnie 4-do 5-qt. garnek na średnim ogniu. Kawałki kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem, do garnka dodajemy skórkę. Gotować, aż skóra będzie chrupiące i głęboko rumiane, o 12 protokół.
Kurczaka wyjąć z garnka i odstawić na bok.
Wylać wszystko, ale 2 łyżki. gotowanie tłuszczu, zmniejszyć ogień do średniej-niskiej, i dodać cebulę, czosnek i tymianek. Gotować, często mieszając, przez 5 minut, następnie dodać ziemniaki i boczek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest dobrze rumiane, o 8 protokół.
Wylać wszystko oprócz cienkiej warstwy tłuszczu.
Dodać grzyby i wywar z kurczaka, doprowadzić płyn do wrzenia i gotować, aż płyn zmniejszy się o jedną czwartą. Ułóż kurczaka, skórkę do góry, na wierzchu warzyw.
Przenieść garnek do piekarnika i piec, odkryte, aż kurczak jest gotowane przez, o 20 protokół.