Kurczak Azjatycki Butterflied
Kurczak Azjatycki Butterflied może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 319 kalorii, 18g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 3 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Jeśli masz pieczonego kurczaka, brązowy cukier, wstępnie zmielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Z Masłem, Butterflied Jerk Chicken, oraz Kurczak Pieczony, Maślany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Usunąć szyję, podroby i odciąć nadmiar tłuszczu z 1 całego pieczonego kurczaka. Weź parę nożyc kuchennych i wytnij wzdłuż obu stron szkieletu, aby go usunąć. Obróć skórę kurczaka w górę i wciśnij między piersi, aby złamać kość stępki. Pozwoli to kurczakowi leżeć bardzo płasko na grillu i szybko gotować.
W małej misce, połączyć Chiński pięć przypraw i mielonego imbiru.
Obficie posypać wszystkie strony kurczaka. Odstawić.
W małym garnku na średnim ogniu połącz sos hoisin, ocet ryżowy, wstępnie mielony imbir (ze słoika) i brązowy cukier. Doprowadzić do wrzenia na 3 minuty przed użyciem.
Ustaw zewnętrzny lub wewnętrzny grill na średnim ogniu. Ruszt olejowy, gdy jest gotowy do rozpoczęcia gotowania.
Umieść kurczaka na rozgrzanym grillu. Odwróć po 15 minutach i glazury górę. Obróć i szczotkuj co 15 minut, aż wewnętrzna temperatura uda wyniesie 180 stopni F, łącznie około 45 minut.
Przenieść do deski do krojenia i pozostawić na 5 minut przed cięciem.
Kurczaka posypać sezamem i podawać.