Kurczak Azjatycki Butterflied

Kurczak Azjatycki Butterflied
Kurczak Azjatycki Butterflied może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 319 kalorii, 18g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 3 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Jeśli masz pieczonego kurczaka, brązowy cukier, wstępnie zmielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Z Masłem, Butterflied Jerk Chicken, oraz Kurczak Pieczony, Maślany dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Usunąć szyję, podroby i odciąć nadmiar tłuszczu z 1 całego pieczonego kurczaka. Weź parę nożyc kuchennych i wytnij wzdłuż obu stron szkieletu, aby go usunąć. Obróć skórę kurczaka w górę i wciśnij między piersi, aby złamać kość stępki. Pozwoli to kurczakowi leżeć bardzo płasko na grillu i szybko gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
W małej misce, połączyć Chiński pięć przypraw i mielonego imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Obficie posypać wszystkie strony kurczaka. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
W małym garnku na średnim ogniu połącz sos hoisin, ocet ryżowy, wstępnie mielony imbir (ze słoika) i brązowy cukier. Doprowadzić do wrzenia na 3 minuty przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Ustaw zewnętrzny lub wewnętrzny grill na średnim ogniu. Ruszt olejowy, gdy jest gotowy do rozpoczęcia gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Umieść kurczaka na rozgrzanym grillu. Odwróć po 15 minutach i glazury górę. Obróć i szczotkuj co 15 minut, aż wewnętrzna temperatura uda wyniesie 180 stopni F, łącznie około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Przenieść do deski do krojenia i pozostawić na 5 minut przed cięciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Kurczaka posypać sezamem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Tanian et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Tania et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc
Tania et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc
#65 Wine Spectator Top 100 of 2019przyjemny Dla tłumu Chenin Blanc na każdą okazję, ta bujna butelkowanie zapewnia nuty wiciokrzewu i cytrusów, które są zrównoważone przez jasną, bezszwową kwasowość.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 3 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn