Kurczak Adobo w pergaminie

Kurczak Adobo w pergaminie
Kurczak Adobo w pergaminie to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać udka z kurczaka, chiles de árbol, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczny kurczak Adobo z książki kucharskiej Adobo Road, Kurczak pieczony pergaminem z rukolą, szałwią i rozmarynem, oraz Pierś z kurczaka z imbirem zapiekana w pergaminie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozetnij guajillo chiles wzdłuż, następnie łodygi i nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
2
Podgrzać suchą patelnię żeliwną (nie nonstick) na średnim ogniu do gorąca, a następnie grzać chiles partiami (z guajillos otwarte płasko), obracając i naciskając szczypcami, aż bardziej giętkie i lekko zmienione w Kolorze, o 30 sekund na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
3
Przenieść do miski i moczyć we wrzącej gorącej wodzie, aż zmiękną, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Chiles odsączyć, następnie przecier w blenderze z 1 łyżką soli morskiej i pozostałych składników z wyjątkiem kurczaka i pozostałej soli morskiej, aż adobo będzie bardzo gładka, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
Cały KurczakCały Kurczak
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Kurczaka posypać pozostałą 3/4 łyżeczki soli morskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
Cały KurczakCały Kurczak
6
Umieść 1 udko kurczaka na środku arkusza pergaminu (około 20 na 15 cali) i przykryj 1/3 szklanki adobo. Zbierz pergamin wokół kurczaka i mocno związać sznurkiem kuchennym. Powtórz z pozostałym kurczakiem i adobo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
7
Rozmieść pakiety w 2 stojakach na parownik i / lub wkładach do makaronu. Ustaw Stojaki na parowiec (jeden na drugim) nad wrzącą wodą w garnku do makaronu (użyj 2 garnków, jeśli nie możesz warstwować stojaków) i pary, szczelnie przykryte, aż kurczak będzie bardzo delikatny i zacznie spadać z kości, 1 3/4 do 2 godzin. (Uzupełnij wodę w razie potrzeby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MakaronyMakarony
WodaWoda
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Ostrożnie przenieść każdą paczkę do płytkiej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
9
Usuń sznurek kuchenny i powoli wysuń pergamin spod kurczaka i bulionu. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
1
Pergamin można złożyć i schłodzić do 1 dnia przed gotowaniem na parze.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn