Kurczak à la King może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 425 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.9 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz groszek, mleko, grzyby cremini i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mardi Gras King cake Cupcakes: pasuje do króla i królowej, Kurczak a la King, oraz Kurczak a la King.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku. Kurczaka natrzeć z obu stron oliwą z oliwek i obficie doprawić z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieść na blasze do pieczenia i piecz, aż termometr odczytu natychmiastowego zarejestruje 71°, około 45 do 50 minut.W międzyczasie umieść porcinis w średniej misce, przykryj wrzącą wodą i odstaw na 20 minut. Podczas gdy grzyby namaczają, drobno posiekaj liście pietruszki i liście estragonu (będziesz potrzebował 1 łyżki każdej) i odstaw razem w małej misce. Pokrój grzyby cremini o grubości 1/4 cala i odstaw do średniej miski. Drobno posiekać szalotki, umieścić w małej misce, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Cukierki Peachie-o
3
Rosół z kurczaka lub wywar umieścić w średniej misce i odstawić na bok.Gdy grzyby borowiki są gotowe, wyjmij je z wody za pomocą łyżki szczelinowej i przenieś na deskę do krojenia. Grubo posiekać i przenieść do małej miseczki; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-o
4
Wyjąć 1/2 szklanki płynu do namaczania grzybów (należy uważać, aby nie zawierać ziarnistego osadu na dnie miski) i dodać go do wywaru z kurczaka; odstawić. Wyrzucić pozostałą ciecz grzybową.Gdy kurczak jest gotowy, przenieś go na deskę do krojenia, aby ostygł. W międzyczasie rozgrzej masło na dużej patelni na średnim ogniu, aż do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Cukierki Peachie-o
5
Dodać posiekaną szalotkę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
6
Dodać grzyby cremini i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Crimini
7
Dodać odmierzoną sól i pieprz oraz posiekane porcinis i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8
Posypać mąką i wymieszać, aby pokryć mieszankę grzybową. Gotować, często mieszając, aż surowy smak ugotuje się z mąki, około 3 minut. Powoli ubijaj mieszankę z kurczaka, ubijając wszelkie grudki.
Dodać mleko i śmietanę, zwiększyć ogień do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia, ubijając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż sos będzie gładki i zagęszczony, o 10 do 15 protokół
W międzyczasie usuń mięso z kurczaka z kości i rozdrzyj je na kawałki wielkości kęsa, odrzucając skórę, chrząstkę i tłuszcz. Odstawić mięso na deskę do krojenia.Gdy sos grzybowy jest gotowy, wymieszać z kurczakiem, groszkiem, sherry i posiekanym estragonem i pietruszką i gotować, aż ogrzeje, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Kawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
11
Podawać natychmiast nad ryżem, makaronem, tostami lub ciastem francuskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz