Kura wiśniowo-balsamiczna z ryżem

Kura wiśniowo-balsamiczna z ryżem
Wiśniowo-balsamiczna Kura Kornwalijska z ryżem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 63g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 964 kalorie. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Mieszanka wody, ścinane migdały, korniszowa Kurka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać suszone wiśnie, można śledzić to danie główne z Homemade Berry Granola Parfaits jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Orange Balsamic Rock Cornish Game Hens, Kury kornwalijskie zawijane boczkiem z malinową glazurą balsamiczną, oraz Kury Kornwalijskie Z Sosem Portowo-Wiśniowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usunąć i wyrzucić szyję i podroby z kury łownej. Nożyczkami kuchennymi przeciąć kurę gry na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
3
W ungreased 11x7-inch (2-quart) szklane naczynie do pieczenia, połączyć ryż z przyprawami z opakowania, wiśnie, migdały i wodę; dobrze wymieszać. Na wierzchu połówki kurki dziczyzny, Skórka do góry; posypać mieszanką czosnkowo-pieprzową i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
CzereśnieCzereśnie
MigdałyMigdały
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
WodaWoda
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
4
W małej misce, połączyć konfitury i ocet; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Szczotkować około połowy mieszanki na połówki kury zwierzyny. Przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Piec w temperaturze 191°. przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Odkryj naczynie do pieczenia; szczotkuj połówki kury z pozostałą mieszaniną konserw.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piec przez dodatkowe 25-30 minut lub do czasu, aż kura dziczyzny będzie delikatna, a soki jasne, a ryż delikatny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia24
Magazyn