Kulki Ziemniaczane Z Serem i Bekonem
Kulki ziemniaczane z serem i boczkiem to przepis bezglutenowy na 4 porcje. Ta przystawka ma 397 kalorii, 13 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Za 89 centów za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup bekon, mleko, masło i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kulki ziemniaczane z serem i bekonem, Kulki ziemniaczane z serem i boczkiem oraz Puree ziemniaczane z serem i boczkiem + nagroda.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C (350 stopni F).
Ziemniaki włożyć do garnka z taką ilością lekko osolonej wody, aby je przykryć. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 8 do 10 minut, aż będzie miękkie.
Podczas gdy ziemniaki się gotują, smaż kawałki boczku na patelni na średnim ogniu, aż się zrumienią, ale nie będą całkowicie chrupiące.
Ziemniaki ucieramy z masłem, mlekiem i serem na gładką masę. Użyj tłuczka do ziemniaków lub trzepaczki.
Wymieszaj boczek. Formuj kulki wielkości dużych gałek lodów i układaj je na natłuszczonej blasze do pieczenia. Zeskrob widelcem górę i boki, aby utworzyć teksturowane linie nad kulkami.
Na wierzch każdego z nich posypujemy około 1 łyżką parmezanu.
Piec przez 10 do 15 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż ser stanie się złotobrązowy.