Kulki z kiełbasą z kurczaka nadziewane mozzarellą, SOS pomidorowo-bazyliowy, ziemniaki Cacio e Pepe i pieczone Broccolini

Kulki z kurczaka nadziewane mozzarellą, SOS pomidorowo-bazyliowy, ziemniaki Cacio e Pepe i pieczone Broccolini to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 1243 kalorii, 61g białka, oraz 88 g tłuszczu na porcję. Na $7.4 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz czosnek, broccolini, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kulki z kiełbasą z kurczaka nadziewane mozzarellą, SOS pomidorowo-bazyliowy, ziemniaki Cacio e Pepe i pieczone Broccolini, Caprese Duszony kurczak z makaronem Cacio e Pepe Zucchini, oraz Kiełbasa, Mozzarella I Bazylia Faszerowane Papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Ćwiartki ziemniaków i przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie osolić wodę i gotować do miękkości, o 12 protokół.
Podczas gdy ziemniaki dojdą do wrzenia, umieść nieprzywierającą blachę do pieczenia obok miski do mieszania.
Wyjąć 12 kawałków mozzarelli wielkości kęsa z wody i ustawić na powierzchni roboczej.
Usunąć kiełbasy z osłonek, jeśli nie są dostępne, i umieścić w misce.
Połącz mięso w jeden kopiec, a następnie podziel je na 4 sekcje. Każda sekcja daje 3 duże klopsiki z kiełbasą. Aby uformować każdą kulkę, weź garść mięsa i owinąć go wokół kawałka mozzarelli.
Rzuć 12 piłek. Umyj się. Kulki posmarować mżawką oliwy z oliwek.
Piec 18 do 20 minut, aż gotowane przez i równomiernie rumiane.
Podczas gdy kulki są gotowania, wykończenia końce czyste broccolini i równomiernie rozproszyć na blasze do pieczenia. Zetrzeć lub posiekać 2 do 3 ząbki czosnku i skropić broccolini i czosnek z oliwą z oliwek, a następnie doprawić solą i pieprzem i piec 12 do 15 minut, aby chrupiące szczyty broccolini.
Podczas gdy broccolini jest pieczenie, dodać pomidory do małego garnka lub patelni, mash z masher ziemniaków i doprawić solą i pieprzem.
Podgrzać na średnim ogniu, a następnie gotować na wolnym ogniu, aby zmniejszyć około 8 do 10 minut.
Gdy ziemniaki będą miękkie, odcedzić i powrócić do gorącego garnka, aby je trochę wysuszyć. Ziemniaki rozgnieść z 1/2 szklanki bulionu lub mleka, 1/2 do 2/3 szklanki startego sera Romano, kilka hojnych garści, dużo czarnego pieprzu i trochę soli.
Wyłączyć ogień pomidory i wymieszać w 1/2 szklanki przygotowanego pesto.
Podawać trzy kulki kiełbasy nadziewane serem z sosem pomidorowo-bazyliowym na górze lub pod spodem, cacio e pepe smażone ziemniaki i broccolini obok.