Kulki sezamowe z nadzieniem figowym

Kulki sezamowe z nadzieniem figowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc wypróbuj Kulki sezamu z pijanym nadzieniem figowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 287 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 25 i kosztuje 59 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka kleistej mąki ryżowej, rzepak, taro i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Kulki sezamowe z nadzieniem figowym, Czarny Sezam Tang Yuan (Czarne Sezamowe Kulki Ryżowe), oraz Nadzienie z klopsików z kurczaka do nadziewanych kulek Macy.

Instrukcje

1
Aby zrobić pijane nadzienie figowe: Umieść wszystkie składniki w dużej misce do mieszania i dobrze wymieszaj, aby pokryć figi cukrem. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut lub tak długo, jak na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
2
Przenieść figi i płyn do miski robota kuchennego lub miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Proces lub ubić mieszaninę, aż do puree do pasty. (Można również rozgnieść mieszankę ręcznie widelcem.) Przykryć i przechowywać w lodówce aż do momentu użycia; wypełnienie może być przechowywane do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Włóż cukier, sól i sodę do miski miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek i dobrze wymieszaj; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Napełnij duży rondel wyposażony w kosz parowca lub stojak z wodą do działu 2 cali i doprowadzić do wrzenia toczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Włożyć taro do koszyka i parować do bardzo miękkiej, około 10 minut; powinien się rozpadać, jeśli pokłuty nożem. Natychmiast dodać taro do mieszaniny cukru i ubić na średniej prędkości, aż będzie gładkie i pasty, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Korzeń TaroKorzeń Taro
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
W międzyczasie przynieś 1 szklankę plus 2 łyżki wody do zagotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Obrócić prędkość miksera na niską i dodać kleistą mąkę ryżową. Gdy mieszanina jest krucha, dodaj wrzącą wodę na raz. (Po dodaniu woda musi się gotować.) Kontynuuj ubijanie, aż ciasto będzie miękkie i tylko lekko lepkie. Ciasto wycisnąć w kulkę, owinąć folią i odstawić, aż ostygnie do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kleisty RyżKleisty Ryż
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Uformuj ciasto w kłódkę o średnicy 1 cala i pokrój kłódkę na długości 2 cali. Jeden na raz, spłaszczyć każdy kawałek ciasta z dłoni w okręgu 4 cali średnicy i 1/4 cala grubości. W środek koła umieść 1 łyżkę schłodzonego nadzienia figowego, następnie połącz krawędzie, tworząc półksiężyc i szczyp do uszczelnienia. Na dwóch końcach uszczypnąć nadmiar ciasta i zwinąć nadziewane kluski w kulkę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
7
Wypełnij głęboki, ciężki rondel z olejem do głębokości co najmniej 3 cali i ciepła do 149°. wypełnij płytkie naczynie z 1/8 cala wody i inne płytkie naczynie z sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Zwiń kulkę sezamową w wodzie, na tyle, aby zwilżyć, a następnie zwiń nasiona sezamu, aż będą dobrze pokryte. Naciśnij nasiona, aby przyklejały się do kulek, jeśli to konieczne. Ostrożnie opuść powleczoną kulkę do oleju i gotuj, bez mieszania, aż unosi się i będzie chrupiąca i jasnobrązowa, około 5 minut. Możesz gotować około 8 kulek na raz, ale nie przepełniaj patelni. Ostrożnie wyjąć z oleju i osuszyć na papierowych ręcznikach. Powtórz z pozostałymi kulkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
10
Wydrukowano za zgodą Sweet Spot: Azjatyckie desery inspirowane

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować, jest Schloss Vollrads Riesling Spatlese. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Klasyczny naturalny słodki Spatlese z ładną kwasowością i eleganckim, naturalnym cukrem resztkowym. Selektywne zbiory, delikatne przetwarzanie moszczu, systematyczne klarowanie, powolna fermentacja i staranne wykończenie to podstawy tego tradycyjnego Rieslinga Vollradsa.To wino doskonale komponuje się z kuchnią azjatycką ze względu na harmonię słodyczy i kwasowości. Również ciekawe połączenia smakowe można osiągnąć poprzez połączenie sera z niebieskimi żyłkami lub deseru owocowego.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia2
Magazyn