Kulki bakłażana cioci Marii
Kulki bakłażana cioci Mary mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 63 kalorie. Ten przepis służy 18 i kosztuje 33 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka parmezanu, bakłażan, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Pieczeń cioci Marii, Niemożliwe Meksykańskie ciasto cioci Mary, oraz Tort Południowy cioci Mary.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmarować blachę do pieczenia.
Rozgrzać średnią patelnię na średnim ogniu.
Wlać oliwę z oliwek i podsmażyć czosnek, aż lekko zbrązowieje.
Wymieszać z bakłażanem i wodą. Zmniejszyć ciepło do niskiego i przykryć patelnię. Pozostawić bakłażana na parze do miękkości, około 20 minut.
Umieść bakłażana w dużej misce i pozostaw do ostygnięcia.
Ser, pietruszkę, jajka i bułkę tartą wymieszać z bakłażanem. Mieszaj drewnianą łyżką lub rękami, aż składniki zostaną dokładnie połączone i mieszanina może być zwinięta w kulki.
Dodać więcej bułki tartej w razie potrzeby, aby mieszanina wykonalne. Przechowywać mieszaninę w lodówce przez 15 minut, a następnie zwinąć w kulki lub uformować paszteciki.
Umieść kulki bakłażana na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.