Kulfi
Kulfi może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 196 kalorii. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Ten przepis jest lubiany przez 105 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz odparowane mleko, chleb, mleko skondensowane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 31%. Spróbuj kulfi falooda, jak zrobić kulfi falooda, mango kulfi, jak zrobić Mango kulfi / mango s, oraz Mango Kulfi - jak zrobić Mango Kulfi-krok po kroku-Mango s dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze połącz mleko odparowane, mleko skondensowane i ubitą polewę i zmiksuj w kawałkach chleba na gładką masę.
Wlać mieszaninę do naczynia do pieczenia o wymiarach 9x13 cali lub dwóch plastikowych tac na kostki lodu, posypać kardamonem i zamrozić na 8 godzin lub przez noc.