Kukurydza z bazylią zajmuje około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 118 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,05 USD za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten dodatek. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka ząbków czosnku, kukurydzy, papryczek pimento i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 31% . Podobne przepisy to Muffinki kukurydziane ze świeżą kukurydzą , Kluski z kukurydzy, szczypiorku i Cotija w bulionie kukurydzianym z kokosem i Alouette Sundried Tomato and Basil Bisque .
Instrukcje
1
Na patelni na średnim ogniu smaż i mieszaj kukurydzę, cebulę, seler i czosnek w maśle przez 10 minut. Dodaj papryczki pimiento, bazylię i sól; przykryj i gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, przez 15-20 minut lub do momentu, aż kukurydza będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona Papryka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek