Kukurydza Orzechowo-Karmelowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać orzechowe Karmel kukurydza spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 36 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, brązowy cukier, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pikantna Kukurydza Orzechowo-Karmelowa, Masło Orzechowe Karmel Kukurydza, oraz Masło Orzechowe Karmel Kukurydza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść popcorn i orzeszki ziemne w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania; odstawić.
W dużym ciężkim rondlu połącz brązowy cukier, syrop kukurydziany,
melasa, masło i sól. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować przez 2-3 minuty bez mieszania.
Wyjąć z ognia; wymieszać wanilią i sodą oczyszczoną (mieszanina spieni się). Szybko wlać popcorn i dobrze wymieszać.
Przeniesienie na 15-calowy. x 10 po. x 1-po. patelnia do pieczenia pokryta sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 250° przez 45 minut, mieszając co 15 minut.
Wyjąć z patelni i umieścić na woskowanym papierze do ostygnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku.