Kukurydza Migdałowo-Karmelowa
Migdałowy Karmel kukurydza może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól, popcorn popcorn, brązowy cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chocolate Chip & Almond Caramel Corn, Solony Miód Migdałowy Karmel Kukurydza, oraz Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść popcorn i migdały w bardzo dużej patelni do pieczenia lub podziel mieszankę popcornu między 2 prostokątne patelnie o wymiarach 13x9x2 cali.
Podgrzać brązowy cukier, masło, syrop kukurydziany i sól w rondlu 2-quart na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż bąbelki wokół krawędzi. Kontynuuj gotowanie 5 minut bez mieszania; usuń z ognia. Wymieszać sodę oczyszczoną, aż się spieni.
Wlać mieszankę cukru na popcorn; wrzucić, aż równomiernie pokryte.
Piec 1 godzinę, mieszając co 15 minut.
Rozprowadzić na folii aluminiowej lub gotowanie pergamin papieru. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut. Przechowywać szczelnie przykryty.