Kukurydza Karmelowa
Karmelowa kukurydza może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 2019 kalorie, 57g białka, oraz 50 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 10 i kosztuje 4,74 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 195 smakoszy i kucharzy. Jeśli popped popcorn, orzeszki ziemne, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kukurydza Puff Caramel Corn, Kukurydza Karmelowa, oraz Kukurydza Karmelowa.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 107°.
Popcorn ułożyć na dużej patelni; odstawić.
Doprowadzić do wrzenia cukier, masło, syrop kukurydziany, melasę, sól:
Połącz brązowy cukier, masło, syrop kukurydziany, melasę i sól w 2-litrowym rondlu o grubym dnie. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż mieszanina dojdzie do pełnego wrzenia.
Kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż termometr cukierków osiągnie 121° lub niewielka ilość mieszaniny upuszczona w lodowatej wodzie tworzy twardą kulę(około 12 do 14 minut).
Zdjąć z ognia; wymieszać z sodą oczyszczoną. Karmel trochę się spieni i zmieni jaśniejszy kolor po dodaniu sody oczyszczonej.
Ostrożnie wlać gorącą mieszankę na popcorn w dużej patelni do pieczenia. (Jeśli chcesz orzeszki ziemne z popcornem, posypać solone orzeszki ziemne na sos karmelowy w tym momencie.)
Używając drewnianej łyżki, mieszaj, aż cały popcorn będzie pokryty. (Uważaj, aby karmel cię nie dotknął, jest bardzo gorący.)
Umieść w piekarniku 107° na 20 minut.
Wyjąć z piekarnika, wymieszać, aby bardziej równomiernie pokryć popcorn sosem karmelowym.
Wróć do piekarnika. Kontynuuj gotowanie przez 20 minut więcej.
Wyjąć z piekarnika. Natychmiast rozłóż kukurydzę karmelową na pergamin lub matę silikonową.
Niech ostygnie całkowicie. Rozbij na kawałki wielkości kęsa. Przechowywać w szczelnie zakrytym pojemniku.