Kugel z macą jabłkową
Potrzebujesz bezmlecznej przystawki ? Apple Matzo Kugel może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 185 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 36 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 68 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest to bardzo niedrogi przepis dla fanów żydowskiego jedzenia. Jeśli masz pod ręką cukier, jajka, macę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Będzie hitem na Twoim wydarzeniu Chanuka . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia.Kugel z makaronem i ananasem — bezglutenowy, bezmleczny , kugel ze szpinakiem i klasyczna zupa z kulkami macą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem naczynie do pieczenia o wymiarach 8x8 cali. Połam arkusze macy na kawałki i namocz je w misce z wodą, aż zmiękną.
Odcedź na durszlaku, ugniatając, aby odcisnąć wodę.
W osobnej misce wymieszaj jajka, sól, cukier, olej i cynamon.
Dodaj namoczoną macę i dobrze wymieszaj. Wmieszaj jabłka i rodzynki. Nałóż łyżką do przygotowanej formy do pieczenia i równomiernie rozprowadź.
Piec przez 45 minut w nagrzanym piekarniku, aż jabłka ładnie się zrumienią i będą miękkie.