Kubki z sałatą azjatycką z kurczakiem

Kubki z sałatą azjatycką z kurczakiem
Potrzebujesz przystawki bez nabiału? Kubki z azjatycką sałatą z kurczakiem mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka, 21 g tłuszczu i łącznie 285 kalorii. Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Ten przepis przygotowało 7 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Ten przepis z Foodnetwork wymaga imbiru, oleju rzepakowego, szalotki i cebuli. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 43%. Podobne przepisy to Kubki z azjatycką sałatą z kurczakiem, Kubki z azjatycką sałatą z kurczakiem i Kubki z pikantną azjatycką sałatą z kurczakiem.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w misce i odłóż na bok. Zamieszaj ponownie tuż przed użyciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Wiórki KokosoweOpcjonalnie Wiórki Kokosowe
1
Rozgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego na patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wędzone PomidoryWędzone Pomidory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona W 1/2-calową KostkęCzerwona Papryka, Pokrojona W 1/2-calową Kostkę
2
Dodaj kurczaka i smaż, aż będzie ugotowany, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodka Czerwona Papryka, PokrojonaSłodka Czerwona Papryka, Pokrojona
3
Dodać marchewkę, seler, paprykę, groszek i czerwoną cebulę i smażyć około 3 minuty, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 2/3 Do 1 3/4 Funta Mielonej Polędwicy Wołowej1 2/3 Do 1 3/4 Funta Mielonej Polędwicy Wołowej
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Opcjonalnie Liście Sałaty I Pokrojone PomidoryOpcjonalnie Liście Sałaty I Pokrojone Pomidory
8 Uncji Zwykłego Serka śmietankowego Lub Wegetariańskiego Serka śmietankowego, Pokrojonego Na Kawałki8 Uncji Zwykłego Serka śmietankowego Lub Wegetariańskiego Serka śmietankowego, Pokrojonego Na Kawałki
GrochGroch
4
Dodaj imbir, czosnek, kiełki i shiitake.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
KiełkiKiełki
2 łyżki Koncentratu Pomidorowego, Szukaj W Tubce (tak łatwo Przechowywać)2 łyżki Koncentratu Pomidorowego, Szukaj W Tubce (tak łatwo Przechowywać)
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Stołowa Substytutu Jajka, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Stołowa Substytutu Jajka, Podzielone
5
Dodaj 1/4 szklanki przygotowanego sosu i gotuj, aż zgęstnieje, około 30 sekund, zdrapując wszelkie zrumienione kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)
6
Przenieś smażoną potrawę do miski; posyp szalotkami i orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski Boczku Z Indyka (okPaski Boczku Z Indyka (ok
Cukier Uderza W PłatkiCukier Uderza W Płatki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Wiórki KokosoweOpcjonalnie Wiórki Kokosowe
7
Wytrzyj patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona W 1/2-calową KostkęCzerwona Papryka, Pokrojona W 1/2-calową Kostkę
8
Podgrzej pozostałe 4 łyżki oleju rzepakowego na dużym ogniu. Smaż wontony, aż będą złociste i chrupiące, około 15 sekund na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wędzone PomidoryWędzone Pomidory
9
Przełóż na ręczniki papierowe i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Makaronu Pappardelle (szerokie Wstążki, Zamiennik Fettuccine, Jeśli Jest Niedostępny)3/4 Funta Makaronu Pappardelle (szerokie Wstążki, Zamiennik Fettuccine, Jeśli Jest Niedostępny)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TuzinTuzin
10
Napełnij liście sałaty mieszanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
11
Posypać ziarnami sezamu. Na wierzch pokruszyć wontony lub podawać obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Sałata Rzymska, Z 1 Małej SałatyPosiekana Sałata Rzymska, Z 1 Małej Sałaty
12
Podawać z pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)
13
Zdjęcie: Andrew Mccaul

Składniki

1warzywo (np. szpinak)sezam czarnysezam czarny6Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego43papryka habaneromarchew pokrojona w kostkęmarchew pokrojona w kostkę34papryka habaneroseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1porcja startego parmezanusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1porcja startego parmezanuimbir mielony obranyimbir mielony obrany1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielony obranyimbir mielony obrany1porcja startego parmezanu4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół8krewetki i żyłkiLiście sałaty lodowej, do serwowaniaLiście sałaty lodowej, do serwowania8krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna1porcja startego parmezanumirin (słodkie wino ryżowe)mirin (słodkie wino ryżowe)1porcja startego parmezanumirin (słodkie wino ryżowe)mirin (słodkie wino ryżowe)1porcja startego parmezanumirin (słodkie wino ryżowe)mirin (słodkie wino ryżowe)351 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekiełki fasoli mung, o połowękiełki fasoli mung, o połowę1porcja startego parmezanupokruszone orzeszki ziemnepokruszone orzeszki ziemne1porcja startego parmezanuSzczypta białego sezamuSzczypta białego sezamu50papryka habaneroczerwona papryka pokrojona w kostkęczerwona papryka pokrojona w kostkę53papryka habaneroczerwona cebula pokrojona w kostkęczerwona cebula pokrojona w kostkę2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego2Spód: okruszki z herbatników grahamszalotki pokrojone w kostkęszalotki pokrojone w kostkę0warzywo (np. szpinak)prażony olej sezamowyprażony olej sezamowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonasiona sezamu, tostynasiona sezamu, tosty1131 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojone czapki z grzybami shiitakepokrojone czapki z grzybami shiitake454papryka habaneroudka z kurczaka bez skóry, bez kości, pokrojone w kostkęudka z kurczaka bez skóry, bez kości, pokrojone w kostkę454papryka habaneroudka z kurczaka bez skóry, bez kości, pokrojone w kostkęudka z kurczaka bez skóry, bez kości, pokrojone w kostkę454papryka habaneroudka z kurczaka bez skóry, bez kości, pokrojone w kostkęudka z kurczaka bez skóry, bez kości, pokrojone w kostkę1161 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala33papryka habanerogroszek cukrowy pokrojony w kostkęgroszek cukrowy pokrojony w kostkę6estragon opcjonalnieestragon opcjonalnie6estragon opcjonalnieestragon opcjonalnie1porcja startego parmezanusambal oelek (Azjatycki sos chili)sambal oelek (Azjatycki sos chili)

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatyckie bardzo dobrze komponuje się z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Chenin Blanc. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 to hołd dla narodzin Franciacorty w 1961 roku – roku, w którym Berlucchi wyprodukował pierwsze wino musujące tej klasycznej metody. Ten zabawny i żywy brylant oferuje owoce cytrusowe i rześki, czysty finisz. Mieszanka: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero* Etykieta Franciacorta '61 Extra Brut jest w trakcie zmiany. Możesz otrzymać jedną z dwóch etykiet przedstawionych powyżej. Nie można żądać określonych etykiet.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn