Książka: Ostatnia Wieczerza Gordona Ramsaya, pieczeń wołowa i pudding Yorkshire
Gotuj książkę: Ostatnia Wieczerza Gordona Ramsaya, pieczeń wołowa i pudding Yorkshire może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 79g białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 1285 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, wino, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 75 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczony indyk Gordona Ramsaya z cytryną, pietruszką i czosnkiem, Żeberka wołowe pieczone z puddingiem Yorkshire, oraz Pieczeń wołowa i pudding Yorkshire.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C (400°f). Przyprawić wołowinę solą i pieprzem; podsmażyć na gorącej patelni z oliwą z oliwek do brązowego ze wszystkich stron, 3 do 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Przenieść do piekarnika; piec, pozwalając 15 minut Funt (450 g) na rzadkie lub 20 minut Funt (450 g) dla średnich.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Zrobić ciasto Yorkshire pudding: przesiać mąkę i 1/2 łyżeczki soli w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać jajka i połowę mleka; ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5
Wymieszać w pozostałym mleku; niech ciasto reszta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
6
Gdy wołowina jest gotowane, przenieść go do rozgrzanego talerza; niech odpocząć, lekko pokryte folią, w ciepłym miejscu podczas gotowania budynie i zrobić sos. Podnieść piekarnik do 232° (230 ° C). Umieść 1 łyżeczkę (5 ml) oleju roślinnego-lub gorącego z patelni do pieczenia-w każdej sekcji 12-otworowej tacy na pudding Yorkshire( lub tacy na muffinki); włóż do piekarnika na górnej półce, aż będzie bardzo gorąco, prawie dymiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
W międzyczasie ponownie ubijaj ciasto budyniowe. Jak tylko weźmiesz tacę z piekarnika, kadzi w cieście tak, aby każda filiżanka była trzy czwarte pełna( powinna skwierczeć); natychmiast włóż tacę z powrotem do piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Piec przez 12 do 20 minut, aż Yorkshire puddings są dobrze risen, złoty brąz, i chrupiące. Nie otwieraj drzwi piekarnika do końca, bo mogą się zawalić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Aby zrobić sos, wylej nadmiar tłuszczu z patelni, umieść patelnię na średnim ogniu i dodaj tymianek, czosnek, cebulę i pomidory. Gotować 4 do 5 minut, wlać wino i doprowadzić do duszenia. Pomidory zmiażdżyć masherem ziemniaczanym, aby sos zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Nóż Do Obierania
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher Ziemniaczany
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
10
Wlać bulion; gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 10 protokół. Przełóż sos przez sito, naciskając warzywa, aby wydobyć smak. Doprowadzić sos z powrotem do wrzenia; zmniejszyć do konsystencji sosu. Sprawdź przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Ciepła, Mocna Parzona Kawa
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Pokrój wołowinę cienko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
12
Podawać z sosem i puddingiem Yorkshire, wraz z kapustą podsmażoną, glazurowaną marchewką i pieczonymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony Ziemniak
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Słonina Wieprzowa
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki