Krążki Cebulowe Smażone Z Mąki Kukurydzianej
Need a wegetariańska przystawka? Mąka kukurydziana-Smażone krążki cebuli może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 1563 kalorii, 7G białka, oraz 161 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, mąkę kukurydzianą, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 14 powie, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krążki Cebulowe Z Mąki Kukurydzianej, Smażone Krążki Cebuli, oraz Smażone Krążki Cebuli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Obrać cebulę, pokroić w plasterki o grubości od 1/2 do 3/4 cala i rozdzielić na pierścienie.
Połączyć maślankę, 1 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka pieprzu w średniej misce.
Dodaj krążki cebuli, wrzucić dobrze, i pozostawić do marynowania przez co najmniej 15 protokół. (Krążki cebuli mogą siedzieć w maślance przez kilka godzin.) W osobnej misce połączyć mąkę, mąkę kukurydzianą, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Odstawić.
Gdy będziesz gotowy do usmażenia krążków cebuli, Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Rozgrzać olej do 350 stopni F w dużym garnku lub holenderskim piekarniku. (Termometr candy przymocowany do boku garnka pomoże Ci utrzymać odpowiednią temperaturę.) Pracując partiami, wyciągamy trochę cebuli z maślanki i pogłębiamy je w mieszance mąki. Wrzucić do gorącego oleju i smażyć przez 2 minuty, aż się zarumienią, obracając je raz szczypcami. Nie tłocz ich!
Gotowe krążki cebuli układamy na blasze do pieczenia, obficie posypujemy solą i utrzymujemy je w piekarniku podczas smażenia kolejnej porcji. Dalej smażyć krążki cebuli i umieścić je w ciepłym piekarniku, aż wszystkie cebule są smażone. Pozostaną ostre w piekarniku do 30 minut.