Krążki Cebulowe
Krążki cebuli może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pudełko przepis Hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. Na $3.98 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z prostych przepisów wymaga mąki, maślanki, soli i pieprzu. 110 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dairy Queen Onion Rings-codziennie świeżo robione krążki cebulowe, Jak Spiralizować cebulę i zdrową cebulę"pierścienie", oraz Krążki Cebulowe.
Instrukcje
Okryć krążki cebuli w przyprawionej maślance: w dużej misce wymieszaj maślankę (lub jogurt i mleko) z 1 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczką czarnego pieprzu.
Cebulę wymieszać z maślanką i upewnić się, że każdy pierścień jest całkowicie pokryty maślanką.
Odstawić na 15 do 30 minut.
Mąkę, mąkę kukurydzianą, sól, pieprz połączyć w oddzielnej misce: w oddzielnej misce (wystarczająco duża, aby pogłębiać krążki cebuli) ubić razem mąkę i mąkę kukurydzianą, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, i odstawić.
Dodaj 2 do 3 filiżanek oleju do dużego (5 do 6-quart), o grubym dnie garnka. (Upewnij się, że garnek jest całkowicie suchy od wewnątrz, zanim dodasz olej lub resztkowa woda rozpryskuje się, gdy olej się nagrzewa.)
Dodaj wystarczającą ilość oleju, aby pokryć dno garnka o 3/4 do 1 cala.
Podgrzej olej do 191°. użyj dobrego termometru cukierkowego lub termometru natychmiastowego (takiego jak Thermapop), aby zmierzyć ciepło oleju. Konieczne może być przechylenie patelni, aby całkowicie zakryć czujnik termometru i uzyskać dokładny odczyt.
Należy być bardzo ostrożnym przy obchodzeniu się z gorącym olejem. Żadnych biegających dzieci w kuchni. Żadnych rozrywek. Nie odbieraj telefonu, jeśli zadzwoni. Uważaj. Trzymaj pokrywę patelni blisko.
Przetestuj olej, upuszczając niewielką szczyptę mąki do gorącego oleju. Jeśli mąka skwierczy, olej jest gotowy. Jeśli się pali, wyjmij garnek z ognia i pozwól olejowi trochę ostygnąć.
W mieszaninie mąki (dwa razy)posmarować maślanką krążki cebulowe:
Usuń krążki cebuli po kolei z mieszaniny maślanki i pogłębiać je w mieszaninie mąki do Płaszcz.
Jeśli powłoka wydaje się nieco cienka (może) lub jeśli chcesz dodatkowe chrupiące krążki cebuli, zanurzyć krążki cebuli ponownie w mieszaninie maślanki i pogłębiać je ponownie w mące. Ta podwójna powłoka sprawi, że krążki cebuli będą wyjątkowo chrupiące.
Smażyć na oleju: użyj szczypiec, aby umieścić pierścienie jeden po drugim w gorącym oleju. Smażyć przez minutę z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru.
Po dodaniu krążków cebuli do garnka temperatura oleju będzie naturalnie niższa. Wyreguluj ciepło tak, aby temperatura oleju na patelni utrzymywała się między 177° A390.
Usmażone krążki cebuli umieścić na blasze wyłożonej papierowymi ręcznikami, aby wchłonąć nadmiar oleju. Utrzymuj smażone krążki cebuli ciepłe w piekarniku 93° podczas smażenia reszty pierścieni.
Dodaj więcej oleju w razie potrzeby między partiami.
Przed rozpoczęciem nowej partii olej powinien ponownie podgrzać się do 191°.
Uwaga: najlepiej nie wlewać resztek oleju do odpływu. Lepiej wlać do dodatkowego pustego słoika i wyrzucić razem z koszem.