Krówka Pomarańczowa
Need a bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap deser? Krówka pomarańczowa może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. Ten przepis służy 20. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jeśli masz pod ręką migdały, cukier, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to SOS Krówkowy Pomarańczowy, Orange Juliusz Krówka, oraz Krówka Żurawinowo-Pomarańczowa.
Instrukcje
Nasmaruj kwadratową patelnię 8 x 8 cali.
W ciężkim rondlu na średnim ogniu stopić 1 szklankę cukru, stale mieszając. Ostrożnie dodać wrzącą wodę. Wymieszać pozostałe 2 szklanki cukru, śmietanki bezmlecznej i soli. Stale mieszając, doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Bez mieszania podgrzać do 242 do 248 stopni F (116 do 120 stopni C), lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu wpadnie do zimnej wody, tworząc twardą, ale giętką piłkę.
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej.
Beat mieszaniny, aż straci połysk. Natychmiast złożyć startą skórkę pomarańczową i orzechy i przenieść do przygotowanej patelni. Schłodzić przez 2 godziny, lub do jędrności, przed cięciem.