Krótkie żeberka wolnowarowe
Krótkie żeberka w powolnej kuchence to przepis bezmleczny, składający się z 4 porcji. To danie główne ma 608 kalorii , 50 g białka i 29 g tłuszczu na porcję. Za 4,71 USD za porcję ten przepis pokrywa 40% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup sos worcestershire, tymianek, marchewkę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis przygotowało 37 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 8 godzin . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżką wynoszący 93% . Niesamowite krótkie żeberka z duszoną wołowiną , krótkie żeberka duszone w kawie i Galbi Tang (koreańska zupa z krótkimi żeberkami wołowymi) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużej patelni ustawionej na średnim ogniu dodaj olej. Dopraw krótkie żeberka solą i pieprzem. Gdy olej będzie gorący, smaż krótkie żeberka partiami, aż zarumienią się ze wszystkich stron, około 3-4 minuty z każdej strony.
Podczas gdy krótkie żeberka się rumienią, na dnie wolnowaru ułóż warstwę kawałków cebuli i marchewki, dopraw solą i pieprzem.
Na wierzchu ułóż zrumienione mięso.
Dodaj pozostałą cebulę i marchewkę, a także pasternak i rzepę. Połącz rozmaryn i tymianek z łodygami pietruszki i dodaj je do garnka wraz z Worcestershire i musztardą.
Zalać stoutem i dodać tyle wody, aby prawie zakryła zawartość. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6-8 godzin lub do momentu, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Przed podaniem ostrożnie wyjmij mięso i warzywa z wolnowaru. Odcedź soki.
Żeberka polewamy sokiem i dekorujemy posiekanymi liśćmi pietruszki.