Kruszony-Jagnięcina Ziołowa
Kruszony-Herb jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 9 i kosztuje 3,28 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka nogi jagnięciny, szalotka, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pokruszone buraki z winegretem ziołowym, Przepis na jagnięcinę (z pokruszonymi ziemniakami), oraz Widelec Pokruszony Zioło I Pieczone Ziemniaki Czosnkowe.
Instrukcje
Wytnij i wyrzuć tłuszcz i każdą przezroczystą błonę z powierzchni jagnięciny.
Obrać czosnek i szalotkę i pokroić w plastry o grubości 1/4 cala. Przebić jagnięcinę na całej powierzchni końcówką małego noża i wstawić czosnek i szalotki w kawałki (jagnięcina będzie wyglądać jak jeżozwierz). Również tuck 2 łyżeczki soli kamiennej w kawałki, odstępy równomiernie na mięso.
Wymieszaj tymianek, rozmaryn, pieprz i oliwę z oliwek. Mieszanka Pat na całej jagnięciny.
Jeśli gotujesz na brykietach z węgla drzewnego, rozpal 60 brykietów na ognisku. Gdy węgle są usiane szarym, około 25 minut, popchnij równą liczbę węgli na przeciwległe strony rusztu.
Dodaj 5 brykietów do każdego Kopca węgli. Umieść miskę z folią między węglami. Ustaw grill na miejscu.
Jeśli korzystasz z grilla gazowego, włącz ogrzewanie do wysokiego i zamknij pokrywę na co najmniej 10 minut. Wyreguluj palniki do pośredniego grillowania(podgrzewaj po równoległych stronach grilla, ale nie w środku). Ustaw miskę ociekową między palnikami i umieść grill na miejscu.
Umieścić jagnięcinę na grillu na patelni ociekowej, ale nie bezpośrednio na ciepło. Przykryj grilla; otwórz wszystkie otwory wentylacyjne. (Jeśli gotujemy na węglu, po 30 minutach dodajemy 5 brykietów do każdego Kopca węgli.) Gotować, aż termometr mięsny włożony przez najgrubszą część mięsa do kości zarejestruje 125 dla rzadkich (1 godzina do 1 godziny i 10 minut), lub 135 dla średnio rzadkich (około 1 godzina i 10 do 30 minut).
Przełożyć mięso na półmisek i odstawić na 10 minut. Posolić i posolić do smaku.