Krokiety Ziemniaczane
Krokiety ziemniaczane to bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 8G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, bułkę tartą, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Krokiety Ziemniaczane, Krokiety Ziemniaczane, oraz Krokiety Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać i pokroić w kostkę 2 duże ziemniaki do pieczenia. Przykryć zimną, osoloną wodą w rondlu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Odcedzić, powrócić do garnka i parować przez 1 minutę.
Dodaj sól i pieprz; mash ziemniaki dobrze w garnku za pomocą masher, lub życie przez ricer i do miski. Wymieszać 1 żółtko i ostudzić. Do miski włożyć Pozostałe białko i kolejne całe jajko; ubić widelcem.
Umieść 1/4 szklanki mąki uniwersalnej w małej misce.
Wymieszać 1/2 szklanki zwykłej suchej bułki tartej, sól i pieprz w innej małej misce.
Forma 1 Łyżka. mieszanka ziemniaków w piłkę; spłaszczyć w 1/2-cala grubości patty. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną. Obracaj paszteciki, pojedynczo, w mące, następnie jajku, następnie bułce tartej i umieść na talerzu.
Wlać 3 szklanki oleju roślinnego do dużego rondla na średnim ogniu. Włóż termometr do głębokiego smażenia; podgrzać do 177°. gotuj połowę krokietów, obracając raz, aż do złotego brązu, 2 do 3 minut.
Wyjąć łyżką szczelinową; osuszyć na ręcznikach papierowych. Powtórzyć z pozostałymi krokietami.