Krewetki ze świeżą bazylią, styl tajski to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. 38 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, sos rybny, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Krewetki bazyliowe po tajsku z ryżem Bazyliowo-kokosowym, Kurczak Z Bazylią-Po Tajsku, oraz Tajski rosół z bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać razem sos rybny, wodę, sos sojowy i cukier w małej misce i odstawić. Przygotuj pozostałe składniki, abyś mógł je szybko dodać, gdy będą potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Umieść patelnię żeliwną 10-12 cali na średnim ogniu, aż stanie się bardzo gorąca, około 30 sekund.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodać olej i obrócić, aby równomiernie pokryć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodaj krewetki w jednej warstwie i pozostawić je do gotowania na jednej stronie, niezakłócony, aż ich krawędzie kolei jasny róż. Wrzucić dobrze i włączyć wszystkie krewetki gotowane stronie się tak druga strona może gotować, niezakłócony, przez 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Dodaj cebulę i czosnek i dobrze wrzucić. Gotować 1 minuta, rzucając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i staje się pachnące i błyszczące; kontynuować rzucanie tak więdnie i zmiękcza, ale nie pali.Wymieszać mieszankę sosu rybnego, aby upewnić się, że cukier jest rozpuszczony i wlać go na brzegach patelni. Wrzucić dobrze do sezonu krewetki z sosem, a następnie niech gotować, niezakłócony, tylko do krewetki są gotowane przez i sos jest bulgotanie.,
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodaj zieloną cebulę, kolendra i chile i wrzucić dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
7
Dodaj bazylii na patelni i wrzucić dobrze. Gotować 10 sekund i wlać na półmisek służący wystarczająco głęboko, aby pomieścić trochę sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.