Krewetki z sosem Romesco
Krewetki z sosem Romesco to bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 10 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. 29 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ocet winny, tłuszcz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów europejskiej kuchni. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Krewetki Satay (krewetki / krewetki z pikantnym sosem orzechowym), Grillowana zielona cebula i szparagi z Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco), oraz SOS Romesco-Hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) - Wegetariański, wegański i bezglutenowy.
Instrukcje
Przygotuj z wyprzedzeniem - przekrój pieprz wzdłuż o połowę i usuń nasiona i łodyżkę. Wyłóż patelnię grillową folią i połóż połówki pieprzu, skórkę do góry, na patelni grillowej z całym ząbkiem czosnku, chilli i pomidorem. Grilluj przez 2 minuty, przekręć pomidora, a następnie grilluj przez kolejne 2 minuty.
Pomidora wyjąć dużą łyżką, następnie obrać, ćwiartować i usunąć nasiona. Następnie posiekaj pomidora grubo.
Kontynuuj grillowanie pieprzu, chili i czosnku przez 4-5 minut, aż Skórki pieprzu i chili poczernią i czosnek zacznie mięknąć (skórka czosnku zacznie się dzielić, gdy będzie gotowa). Gdy ostygnie wystarczająco, obrać i podzielić chili, a następnie zeskrobać i wyrzucić nasiona. Paprykę obrać i z grubsza posiekać zarówno paprykę, jak i chili.
Rozłóż orzechy na folii i grilluj do tostów. Orzechy i pietruszkę drobno posiekać w robocie kuchennym. Wrzuć do małej miseczki.
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, dodać pieprz, czosnek i chili i smażyć przez 3 minuty. Podrzeć chleb i dodać do patelni, obracając go w oleju, aż lekko rumiane. Pulsuj w robocie kuchennym z pomidorami, solą, octem i olejem, aż do zgrubnego posiekania. Wrzuć do miski. Pozostawić do ostygnięcia i przechowywać w lodówce do 3 dni.
W dniu dodać orzechy i pietruszkę do sosu i wymieszać.
Podawać w małej misce na talerzu z obranymi krewetkami. Dostarczaj pałeczki koktajlowe do smarowania krewetek.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.