Krewetki z rumem i limonką
Krewetki z rumem i limonką to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 56 kalorii, 8G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka masła, sok z limonki, krewetki tygrysie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Słodkie Krewetki Limonkowe Chilli, Chilli, Czosnek I Limonka Krewetki Dublin Bay, oraz Łosoś i krewetki z koperkiem i limonką aïoli.
Instrukcje
Rum wymieszać z sokiem z limonki i odstawić na bok. Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodaj krewetki na patelni, i gotować, aż dopiero zaczynają się różowy. Łyżka mieszanki rumu i soku z limonki nad krewetkami po jednej łyżce stołowej. Rozpalać rum po każdej łyżce stołowej. Ostrożnie!