Krewetki z rukolą kuskus
Krewetki z rukolą kuskus to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 303 kalorie, 13g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, pieprz, cytryna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka Kuskus-Rukola, Arugulan I Cytrynowy Kuskus Od Girlichef, oraz Kuskus Pistacjowy, Morelowy I Rukolowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować kuskus zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i puch widelcem. W międzyczasie podgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż aromatyczne, o 1 minutę.
Dodać rukolę i gotować, aż tylko zwiędnie, o 1 więcej minut.
W dużej misce wymieszać rukolę i kuskus, doprawić połową soli i pieprzu i delikatnie wymieszać. W tej samej patelni, rozgrzać pozostały olej na średnim ogniu, sezonować krewetki z pozostałą solą i pieprzem, a następnie gotować 2 minut z każdej strony.
Podajemy na kuskusie z wyciśniętym cytryną.Wskazówka: szpinak dla dzieci sprawia, że ładny stand-in dla rukoli. Kup albo wstępnie umyte i zapakowane, aby ten szybki obiad jeszcze szybciej.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.